امضای تفاهم‌نامه خانه صنعتکاران ایران با مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه هنر

۳۰ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۹ کد : ۵۰۲۳ اخبار و رویدادها
در راستای اشتغال آفرینی، ایجاد ارتباط بین دانشگاه با صنعت، تفاهم نامه خانه صنعتکاران ایران با مرکز رشد و کارآفرینی روز سه شنبه ۲۹ شهریور در حضور ریاست دانشگاه و معاون پژوهشی منعقد شد.

در این نشست آقایان دکتر سیدعلیرضا بنی هاشمی رئیس خانه صنعتکاران، سیدمحمد موسوی عضو هیأت امنای خانه صنعتکاران و افشین رفیع نیا کارشناس خانه صنعتکاران، همچنین دکتر حسنایی رئیس دانشگاه، دکتر رنجبران معاون پژوهشی، دکتر افتخاری رئیس مرکز رشد و کارآفرینی، شهرام جهانی معاون مرکز رشد و کارآفرینی و رامین فنائیان رئیس اداره کارآفرینی حضور داشتند.

در ابتدا رئیس دانشگاه هنر ضمن تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و عرض خیر مقدم به میهمانان جلسه گفت: هنر از قدیم قابل توجه صنعتگران بوده و حتی صنعت محسوب می شده است. اما امروزه به نظر می رسد صنعت و هنر در کشور ما زیاد با هم ارتباطی ندارند یا اینگونه تصور می شود. ما باید روی این تصور اشتباه خط بطلان بکشیم. چرا که از واژه ی هنر در همه جای فرهنگ و تمدن ما به معنای توانمندی، دانایی، دلیری و نیکویی یاد شده است. امروز بر ما واجب است که از این ظرفیت بی بدیل در صنعت بهر برداری کنیم.

ایشان با اشاره به حدیث "مَن لا مَعاشَ لَه لا مَعادَ لَه" افزود: کسب پول و درآمد از راه تخصص و حرفه امری بسیار پسندیده است و هر انسان سالمی که نتواند پول دربیاورد قابل احترام نیست. اما شرطش آن است که آنرا از راه درست کسب کند. این موضوع تا به حال در دانشگاه ما جدی نبوده ولی مرکز رشد و کارآفرینی به این مقوله بسیار جدی می نگرد که جای بسی خرسندی و قدردانی دارد.

دکتر افتخاری رئیس مرکز رشد و کارآفرینی نیز ضمن قدردانی از حمایت های ریاست دانشگاه از اهداف و مأموریت های مرکز رشد و کارآفرینی، خانه صنعتکاران ایران را مجموعه ای با پتانسیل بالا در صنایع مختلف و بسیار موثر و فعال در سازندگی کشور معرفی کرد و افزود: این مجموعه با ارتباطات خوبی که با قوای سه گانه بویژه مجلس شورای اسلامی دارند امکان ایجاد زیرساختهای قانونی برای ایجاد پل ارتباطی میان دانشگاهیان با صنایع را فراهم می سازند. تفاهم نامه منعقده مسیر بهره مندی از این پتانسیل برای اشتغال آفرینی در دانشگاه هنر و متقابلاً ارائه خدمات پژوهشی به صنایع بالادستی و مهم کشور از طریق دانشگاه را به طور همزمان ترسیم نموده است.

سپس دکتر بنی هاشمی رئیس خانه صنعتکاران ایران با اشاره به اینکه موضوع دانش محور کردن صنایع در دستور کار خانه صنعتکاران ایران است گفت: 27 سال قبل وقتی هیچ حرفی از صنایع دانش بنیان نبود، در تدوین اساسنامه خانه صنعتکاران، موضوع دانش محور کردن صنایع یکی از سرفصل های مهم بوده است. امسال هم به دستور مقام معظم رهبری (ره) جدی تر به این مقوله می پردازیم. مجموعه ما در اقتصاد تولیدی پرسابقه است و بالغ بر 12 هزار مجموعه صنعتی را حمایت می کنیم که حلقه ی متصله بین صنعت و حاکمیت است.

ایشان در ادامه خبر خوشی را برای دانشجویان هنر مطرح نمودند که بر اساس مصوبه ای که به تازگی به تصویب رسیده دانشجویان از محل تبصره 18 تا یک سال می توانند به عنوان بورسیه جذب صنایع شوند و ضمن کسب تجربه کاری، حقوق دریافت کنند.

سید محمد موسوی رئیس هیأت امنای خانه صنعتکاران ایران نیز گفت: همه چیز با هنر اتصال پیدا می کند. خداوند در آیه "فتبارک الله احسن الخالقین" به هنر خود آفرین گفته است. بنابراین آفرینش بشر نیز خود نوعی هنر است و همه چیز در قالب هنر می تواند توسعه و ارزش پیدا کند. ما در رفع مشکلات و نواقصی که در قوانین وجود دارد از طریق ارتباط با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش می کنیم. اما برای اجرایی کردن تفاهم نامه به کنسرسیومی نیاز است که به بهترین شکل، تفاهم نامه را مبتنی بر منافع طرفین اجرا کند.

در ادامه دکتر رنجبران معاون پژوهشی دانشگاه هنر ضمن تأیید تشکیل کنسرسیوم گفت: کنسرسیوم می تواند مسیر اجرایی تفاهم نامه را باز کند. پیشنهاد می کنم روی مسئله ظرفیت پژوهشی دانشگاه که آماده و بالفعل است تمرکز بیشتری شود تا هدفمند کردن و مأموریت گرایی در رساله ها و پایان نامه ها با جدیت دنبال شود. دانشگاه کاملاً آمادگی دارد و ظرفیت‌های خوبی در حوزه مطالعاتی وجود دارد. استادان و دانشجویان ما می توانند در شهرک های صنعتی شما به عنوان فرصت مطالعاتی حضور یابند و در خصوص مجموعه موضوعات مورد توافق طرفین، پژوهش های کاربردی انجام دهند که هم به صنایع کمک کند و هم مرزهای علمی توسعه یابند.

شهرام جهانی معاون مرکز رشد و کارآفرینی ضمن قرائت موضوع تفاهم (انجام همکاری مشترک در جذب و استقرار واحدهای فناور، دانش بنیان نمودن پروژه های منتخب در بخش صنایع مرتبط با هنر، برگزاری دوره های آموزشی در حوزه صنعت و هنر و انجام پروژه های مطالعاتی)، به مصوبه اخیر هیأت محترم وزیران اشاره نمود و گفت: مفاد این مصوبه در راستای اجرای موضوع تفاهم نامه بسیار کارآمد و تسهیل گر می باشد.

در پایان نشست تفاهم‌نامه فیمابین خانه صنعتکاران ایران با مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه هنر که در نشست های کارشناسی قبلی تهیه و تدوین شده بود توسط طرفین امضاء و تبادل شد.